lättlagad pastagratäng med grönkål och ost. perfekt mat som passar dagen efter i matlådan 😇
INGRIDIENSER
400 g rigatoni (eller valfri pasta)
2 msk smör (+ extra till formen)
2 msk vetemjöl
6 dl mjölk
300 g cheddarost, riven
1 gul lök
2 klyftor vitlök
100 g grönkål
0,5 dl färsk gräslök, hackad
salt
peppar
INSTRUKTIONER
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan al dente, ca 3 minuter. Hacka lök och vitlök. Hacka grönkålen grovt. Smörj en ugnsfast form med smör.
Smält smöret i en kastrull och pudra i mjölet. Späd med mjölken och låt koka ihop till en sås utan klumpar, salta och peppra och ställ åt sidan.
Blanda pasta, lök, vitlök, grönkål, sås och 2/3 av den rivna osten i en skål. Salta och peppra lite extra och häll allt i den ugnsfasta formen. Strö över resten av osten.
Baka i ugnen i 20-25 minuter tills det är gyllene. Ta ut och strö över hackad gräslök.