Krispigt friterad kyckling serverad till tacobröd med en underbar morot och vitkålssallad. Till de serveras en härlig chillidressing. Perfekt till helgen och passar både stora och små 🤗
INGRIDIENSER
Friterad kyckling
800 g kycklinglårfilé
1,5 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 krm svartpeppar
3 dl pankoströbröd
2 ägg, uppvispade
olja, till fritering, exempelvis neutral rapsolja eller frityrolja
Chilidressing
3 dl majonnäs
3 msk sriracha
2 tsk soja
0,5 lime pressad
Asiatisk kålsallad
150 g vitkål
150 g morot
Burk majs
0,5-1 lime pressad
Tillbehör
tortillabröd
färsk koriander
limeklyfta
INSTRUKTIONER
Blanda vetemjöl, paprikapulver, chilipulver, salt och nymalen svartpeppar i en skål.
Lägg panko i annan skål och vispa upp äggen i en tredje.
Dela lårfiléerna om de är stora. Vänd dem först i mjölblandningen, därefter i äggvispet och sist ner i pankon. Se till att alla låtfileerna blir väl täckta.
Blanda ihop ingredienserna till chilimajonnäsen. Ställ i kylskåp fram till servering.
Hyvla vitkålen tunt, t ex med en osthyvel. Riv moroten grovt eller hyvla remsor av den, t ex med en potatisskalare. Lägg i en skål, tillsätt en butk majs och pressa över limesaft.
Hetta upp olja i en kastrull till 160-165 grader. Lägg ner 3-4 lårfiléer i taget och fritera i ca 4 minuter. Är de större bitar tar de såklart längre tid.
Varmhåll den färdigfriterade kycklingen i ugnen på 125 grader, det gör att de behåller sitt krisp och sin värme.
Servera de friterade lårfiléerna i mjuka tortillabröd med asiatisk kålsallad, den heta dressingen och koriander. Servera med limeklyftor vid sidan om.