Friterad kycklingtaco

 

Krispigt friterad kyckling serverad till tacobröd med en underbar morot och vitkålssallad. Till de serveras en härlig chillidressing. Perfekt till helgen och passar både stora och små 🤗

INGRIDIENSER

 Friterad kyckling

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl pankoströbröd
  • 2 ägg, uppvispade
  • olja, till fritering, exempelvis neutral rapsolja eller frityrolja

Chilidressing

  • 3 dl majonnäs
  • 3 msk sriracha
  • 2 tsk soja
  • 0,5 lime pressad

Asiatisk kålsallad

  • 150 g vitkål
  • 150 g morot
  • Burk majs
  • 0,5-1 lime pressad

Tillbehör

  • tortillabröd
  • färsk koriander
  • limeklyfta

     

      INSTRUKTIONER 

       

      1. Blanda vetemjöl, paprikapulver, chilipulver, salt och nymalen svartpeppar i en skål.
      2. Lägg panko i annan skål och vispa upp äggen i en tredje.
      3. Dela lårfiléerna om de är stora. Vänd dem först i mjölblandningen, därefter i äggvispet och sist ner i pankon. Se till att alla låtfileerna blir väl täckta.
      4. Blanda ihop ingredienserna till chilimajonnäsen. Ställ i kylskåp fram till servering.
      5. Hyvla vitkålen tunt, t ex med en osthyvel. Riv moroten grovt eller hyvla remsor av den, t ex med en potatisskalare. Lägg i en skål, tillsätt en butk majs och pressa över limesaft.
      6. Hetta upp olja i en kastrull till 160-165 grader. Lägg ner 3-4 lårfiléer i taget och fritera i ca 4 minuter. Är de större bitar tar de såklart längre tid.
      7. Varmhåll den färdigfriterade kycklingen i ugnen på 125 grader, det gör att de behåller sitt krisp och sin värme.
      8. Servera de friterade lårfiléerna i mjuka tortillabröd med asiatisk kålsallad, den heta dressingen och koriander. Servera med limeklyftor vid sidan om.
      © 2021, uppdragmat
      Skapad med Webnode
      Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång