Asiatisk skagentoast 

Underbar variant av den klassika skagenröran. hör är de sesamoljan och garin som sätter den asiatisk karaktären 👩🏻‍🍳

INGRIDIGENSER 

  • 4 skivor surdegsbröd
  • ca 300 g skalade räkor
  • 4 tsk inlagd ingefära (gari)
  • 2 msk dill
  • 0,5-1 tsk sesamolja
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 rödlök
  • smör, till stekning
  • salt
  • malen svartpeppar
      Topping
    • svarta sesamfrön
    • färsk koriander
    • limeklyfta

INSTRUKTIONER 

    1. Skala räkorna eller Lägg räkorna i en sil och låt de rinna av väl om du använder räkor i lag. Torka eventuellt av dem med lite hushållspapper för att få dem mindre blöta.
    2. Finhacka den inlagda ingefäran, löken och dillen mycket fint.
    3. Blanda ihop majonnäs, sesamolja, finhackad ingefära, lök och dill. Vänd ner räkorna. Smaka sen av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.
    4. Stek brödskivorna i rikligt med smör i en stekpanna så att de får lite färg och blir frasiga.
    5. Lägg upp brödet på tallrikar, skeda på skagenröran och toppa sen med koriander och svarta sesamfrön. Servera med en klyfta lime vid sidan om.
© 2021, uppdragmat
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång