Asiatisk skagentoast
Underbar variant av den klassika skagenröran. hör är de sesamoljan och garin som sätter den asiatisk karaktären 👩🏻🍳
INGRIDIGENSER
- 4 skivor surdegsbröd
- ca 300 g skalade räkor
- 4 tsk inlagd ingefära (gari)
- 2 msk dill
- 0,5-1 tsk sesamolja
- 1,5 dl majonnäs
- 1 rödlök
- smör, till stekning
- salt
- malen svartpeppar
Topping - svarta sesamfrön
- färsk koriander
- limeklyfta
INSTRUKTIONER
- Skala räkorna eller Lägg räkorna i en sil och låt de rinna av väl om du använder räkor i lag. Torka eventuellt av dem med lite hushållspapper för att få dem mindre blöta.
- Finhacka den inlagda ingefäran, löken och dillen mycket fint.
- Blanda ihop majonnäs, sesamolja, finhackad ingefära, lök och dill. Vänd ner räkorna. Smaka sen av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.
- Stek brödskivorna i rikligt med smör i en stekpanna så att de får lite färg och blir frasiga.
- Lägg upp brödet på tallrikar, skeda på skagenröran och toppa sen med koriander och svarta sesamfrön. Servera med en klyfta lime vid sidan om.