Auberginesgratäng

Den här otroligt vackra gratängen med aubergine som varvars med mozzarella, tomas, rödlök och basilika går alltid hem på middagsbordet. servera med en krispig salland och njut 🥗

INGRIDIENSER

 

Auberginegratäng

    • 2 burkar krossade tomater, ekologiska (à 400 g)
    •  1 klyfta vitlöd
    • 1 dl torkade röda linser, blötlagda 1 timme
    • 2-3 aubergines
    • 2 rödlökar
    • 5-6 tomater, svenska
    • 3 mozzarellaostar (à 125 g)
    • 1 kruka salvia
    • 30 g parmesanost
    • olivolja
    • salt
    • svartpeppar

Sallad

    • salladskål
    • 65 g rucolasallad
    • 1 msk rödvinsvinäger
    • 3 msk olivolja
    • flingsalt
    •  tomat
    • stekt lök 

Till servering

    • surdegsbröd

 

    INSTRUKTIONER 

     

    1. Skala och krossa vitlöken. Värm en stor stekpanna med olivolja. Lägg i vitlöken och häll sen på krossade tomater. Krydda med salt och peppar.
    2. Sila bort vattnet från de blötlagda linserna. Rör ner linserna i tomatsåsen. Låt småkoka.
    3. Skär auberginen i skivor och lägg ut dem på en bricka eller skärbräda. Salta på snittytan och låt stå under tiden du fortsätter.
    4. Skala och skär rödlök i ca 0,5 cm tjocka skivor. Stek lökskivorna hastigt i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över på ett fat.
    5. Stek auberginen så att den får fin färg och yta på bägge sidor i olivolja i stekpannan.
    6. Skär tomater och mozzarella i skivor.
    7. Sätt ugnen på 215 grader.
    8. Ta upp vitlöken ur tomatsåsen. Bottna en ugnssäker form med tomatsåsen. Varva sedan aubergine, mozzarellaost, lök, tomat och salviablad i ett snyggt mönster i formen. Salta och peppra. Toppa med riven parmesan.
    9. Tillaga i ugnen 20-30 minuter.
    10. Skär salladskål och vänd ihop rucola och salladskålen med rödvinsvinäger, olivolja, tomat, stekt rödlök och flingsalt.
    11. Servera gratängen med salladen och gärna surdegsbröd till.
    © 2021, uppdragmat
    Skapad med Webnode
    Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång