Torsk med krämig kål och pocherat ägg

Lyxa till det med denna fiskrätten men pocherat ägg på och krämig gräddkokt grönkål 🍲

INGRIDIENSER

 

  • 600 g torskrygg (i portionsbitar)
  • smör, för att hyvla över fisken
  • salt
  • dill

Krämig grönkål

  • 500 g grönkål
  • 50 g smör
  • 5 dl vispgrädde
  • salt
  • Malen svartpeppar

Pocherat ägg

  • 4 ägg
  • 1,5 l vatten
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 2 tsk salt

Garnering

  • dill

 

    INSTRUKTIONER 

     Bakad torsk

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Lägg torsken i en ugnssäker form. Salta och låt den stå och snabbrimma 15-20 minuter.
    3. Hyvla smör och lägg en skiva på varje fiskbit. Toppa även med en dillvippa. Tillaga i ugnen ca 15 minuter, tills innertemperaturen är 46-47 grader.
       Krämig grönkål
    4. Koka upp grädden i en kastrull och låt den reducera ner till hälften, grädden ska bli härligt krämig. Passa noga så att grädden inte kokar över och se till att röra om då och då.
    5. Strimla under tiden grönkålen. Fräs den mjuk på medelvärme i en stekpanna med smör tills den mjuknar, den ska inte ta färg. Salta och peppra.
    6. Vänd samman grönkålen med den reducerade grädden och smaka av. 
       Pocherat ägg 
    7. Koka upp vatten, ättika och salt i en kastrull. Sänk värmen så att vattnet sjuder.
    8. Knäck ett ägg åt gången ned i ett glas. Vispa i gång en virvel i vattnet med en sked och stjälp försiktigt ner ägget i mitten av virveln.
    9. Låt sjuda ca 3-3,5 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på handduk.
       Servering
    10. Lägg den krämiga grönkålen på en tallrik. Lägg torskryggen snyggt ovanpå. Toppa med det lyxiga pocherade ägget och en halv ansjovisfilé. Garnera med en dillvippa. Servera direkt!
    © 2021, uppdragmat
    Skapad med Webnode
    Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång