Lax i ugn med het thaisås

God och snabb med laxfilér i ugnen som i princip sköter sig själv i ugnen medans man kan pyssla på med annat ✨

INGRIDIGENSER 

  • 600 g laxfilé, i 4 portionsbitar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 4 cm ingefära, riven
  • 1-2 msk röd currypasta (beroende på hur stark)
  • 1 lime, rivet skal och pressa saft
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk farinsocker
  • 1 rödlök
  • 150 g salladsärtor
  • 1 röd chilifrukt, i tunna skivor
    Till servering
  • 200 g risnudlar
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 2 limefrukter, klyftor

INSTRUKTIONER 

    1. Starta ugnen och sätt på 150 grader.
    2. Blanda ihop kokosmjölk, currypasta, vitlök, ingefära, limeskal och pressad saft, fisksås och farinsocker.
    3. Lägg laxen i en ugnsform, se till att den inte är allt för blöt. Lägg salladsärtor och klyftad rödlök över laxen.
    4. Häll såsen över fisken och strö sen över chilin. Sätt in i ugnen och tillaga ca 15-20 minuter.
    5. Koka risnudlarna och servera sen till laxen med koriander och lime.
© 2021, uppdragmat
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång