Lax i ugn med het thaisås
God och snabb med laxfilér i ugnen som i princip sköter sig själv i ugnen medans man kan pyssla på med annat ✨
INGRIDIGENSER
- 600 g laxfilé, i 4 portionsbitar
- 400 ml kokosmjölk
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 4 cm ingefära, riven
- 1-2 msk röd currypasta (beroende på hur stark)
- 1 lime, rivet skal och pressa saft
- 3 msk fisksås
- 2 msk farinsocker
- 1 rödlök
- 150 g salladsärtor
- 1 röd chilifrukt, i tunna skivor
Till servering - 200 g risnudlar
- 1 kruka koriander, hackad
- 2 limefrukter, klyftor
INSTRUKTIONER
- Starta ugnen och sätt på 150 grader.
- Blanda ihop kokosmjölk, currypasta, vitlök, ingefära, limeskal och pressad saft, fisksås och farinsocker.
- Lägg laxen i en ugnsform, se till att den inte är allt för blöt. Lägg salladsärtor och klyftad rödlök över laxen.
- Häll såsen över fisken och strö sen över chilin. Sätt in i ugnen och tillaga ca 15-20 minuter.
- Koka risnudlarna och servera sen till laxen med koriander och lime.