Saag paneer
En indisk, krämig och vegetarisk gryta med hallomi, spenat och linser. Spännande nya smaker att upptäcka från både gäst till bara familjen 🍲

INGRIDIENSER
- 1 gul lök
- 5 klyftor vitlök
- 5 cm ingefära, skalad och sen hackad
- 1 grön chilifrukt
- 2 dl torkade röda linser
- 1,5 tsk garam masala
- 1 krm muskot
- 2 dl vatten
- 500 g färsk spenat
- 800 ml kokosmjölk
- 400 g halloumiost
- 4 tomater
- 1 kruka koriander
- 1 kruka persilja
- 4 msk smör, till stekning
- 2 msk rapsolja, till stekning
- salt
- peppar
peppar
tillbehör
naanbröd eller ris (Själv hade jag surdegsbröd till)
naanbröd eller ris (Själv hade jag surdegsbröd till)
INSTRUKTIONER
- Skala och finhacka lök, vitlök och ingefäran. Dela och kärna ur och finhacka chilin.
- Fräs lök och vitlök tills i smör i en gryta tills de har mjuknat, de ska inte få färg. Tillsätt chili och ingefära och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt linserna, garam masala och muskot.
- Häll på vattnet och låt det koka ihop med linserna. Tillsätt kokosmjölk och rör om. Blanda ner spenaten, lite i taget, så att allt sjunker ihop. Lägg på ett lock och låt småkoka.
- Skär halloumin i stavar. Bryn halloumin hastigt runtom i rapsolja i en stekpanna så dem får färg.
- Lägg halloumin i grytan och koka upp. Avsluta med klyftad tomat precis mot slutet. Smaka av med salt och peppar. Toppa med finhackade örter.
- Servera med naanbröd, ris eller surdegsbröd.