Saag paneer 

En indisk, krämig och vegetarisk gryta med hallomi, spenat och linser. Spännande nya smaker att upptäcka från både gäst till bara familjen 🍲

INGRIDIENSER

 

  • 1 gul lök
  • 5 klyftor vitlök
  • 5 cm ingefära, skalad och sen hackad
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1,5 tsk garam masala
  • 1 krm muskot
  • 2 dl vatten
  • 500 g färsk spenat
  • 800 ml kokosmjölk
  • 400 g halloumiost
  • 4 tomater
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja
  • 4 msk smör, till stekning
  • 2 msk rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar 
peppar

tillbehör 

naanbröd eller ris (Själv hade jag surdegsbröd till) 

 

    INSTRUKTIONER 

     

    1. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefäran. Dela och kärna ur och finhacka chilin.
    2. Fräs lök och vitlök tills i smör i en gryta tills de har mjuknat, de ska inte få färg. Tillsätt chili och ingefära och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt linserna, garam masala och muskot.
    3. Häll på vattnet och låt det koka ihop med linserna. Tillsätt kokosmjölk och rör om. Blanda ner spenaten, lite i taget, så att allt sjunker ihop. Lägg på ett lock och låt småkoka.
    4. Skär halloumin i stavar. Bryn halloumin hastigt runtom i rapsolja i en stekpanna så dem får färg.
    5. Lägg halloumin i grytan och koka upp. Avsluta med klyftad tomat precis mot slutet. Smaka av med salt och peppar. Toppa med finhackade örter.
    6. Servera med naanbröd, ris eller surdegsbröd.
    © 2021, uppdragmat
    Skapad med Webnode
    Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång